baner
 «  przewijaj zdjęcia  » 

UWAGA: Zdjęcia i filmy mogą przedstawiać różne warianty produktu. Cena odpowiada jednostce miary.

Collecta 88214 Niedźwiedź polarny rozmiar:L (004-88214)

PRODUKT NIE JEST OBECNIE DOSTĘPNY
CENA: 17.40

dostępność: niedostępny

wymiary: 11cm x 6cm


Niedźwiedź polarny to największy drapieżnik lądowy. Dorosłe samce ważą przeszło 500 kg. Są doskonałymi pływakami - mają palce spięte do połowy błoną pławną - i często widuje się je na krach lodowych daleko na oceanie. Niedźwiedź polarny jest wytrwałym myśliwym. Poluje na foki, duże ptaki morskie i ryby. Nie zapada w sen zimowy. Tylko niedźwiedzica ukrywa się zimą w śnieżnej jamie, gdzie rodzi 2-3 niedźwiadki.
Powrót

Przejdź do: ZWIERZĘTA DZIKIE